<
BABECZKI POMARAŃCZOWE PIASKOWE
Babeczki piaskowe o smaku pomarańczowym, masło lub margaryna, mąka pszenna i ziemniaczana, jajka, skórka otarta z pomarańczy, sok pomarańczowy.
Przejrzyj przepis
Mazurek kajmakowy
Mazurek złożony z dwóch placków - jeden biały, drugi z dodatkiem kakao, przełożonych marmoladą. Wierzch smarujemy i dekorujemy masą kajmakową.
Przejrzyj przepis
BABECZKI KOKOSOWE
Małe babeczki z mąki, margaryny, jajek, cukru, oleju, wiórek kokosowych, z dodatkiem proszku do pieczenia. Babeczki można po upieczeniu udekorować lukrem.
Przejrzyj przepis
Babka drożdżowa wielkanocna
Babka drożdżowa z dodatkiem budyniu, rodzynek i skórki pomarańczowej - obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole.
Przejrzyj przepis
WAFLOWY MAZUREK Z MASĄ CZEKOLADOWĄ
Wafle przełożone kremem, z jajek ubitych na parze z dodatkiem kakao, masła, czekolady, bakalii: orzechy włoskie, śliwki, płatki migdałowe.
Przejrzyj przepis
Ciastka kruche wielkanocne
Kruche ciasteczka: mąka pszenna, masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dzięki dodatkowi skórki z otartej cytryny i soku z cytryny, ciasteczka mają cytrynowy smak.
Przejrzyj przepis

Najsmaczniejsze nowości od cioci Wandzi

+

BABECZKI POMARAŃCZOWE PIASKOWE

Babeczki piaskowe o smaku pomarańczowym, masło lub margaryna, mąka pszenna i ziemniaczana, jajka, skórka otarta z pomarańczy, sok pomarańczowy.

60 min
18
+

ROGALIKI MROŻONE

Kruche rogaliki bez jajek: mąka, margaryna, drożdże, kwaśna śmietana, cukier.

65 min
40
+

SERNIK ANANASOWY

Sernik z jogurtów greckich, na spodzie z pokruszonych herbatników, na wierzchu ananasy z puszki.

85 min
12
+

STEFANKA BEZ PIECZENIA

Herbatniki przełożone masą: ser biały, masło, cukier puder i polane polewą.

25 min
10
+

KOKOSANKI CZEKOLADOWE

Biszkopt: jajka. mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia, kisiel w proszku - oblany czekoladą i obsypany kokosem.

90 min
40
+

SERNIK TRUSKAWKOWO-BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO

Sernik z serków homogenizowanych, wymieszanych z galaretką i z dodatkiem owoców.

60 min
16
+

BISZKOPT Z JABŁKAMI

Biszkopt: jajka, mąka pszenna, ziemniaczana, cukier, olej, proszek do pieczenia - przełożony galaretką z kawałkami jabłek.

75 min
20
+

PIECZONE PIEROŻKI Z JABŁKAMI

Kruche pierożki: mąka, masło roślinne, serek waniliowy, cukier waniliowy - nadziewane jabłkami i posypane cukrem pudrem.

80 min
8
+

CIASTECZKA KRUCHE POSYPANE CUKREM

Ciastka: mąka pszenna, tłuszcz, cukier, jajka, kwaśna śmietana, proszek do pieczenia - wyciskane foremkami

50 min
8
+

KOMPOT Z SUSZU

Kompot z suszonych: jabłek, gruszek,śliwek - z dodatkiem pomarańczy, miodu, goździków i cynamonu.

35 min
2L



Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap