Smażone filety rybne, wcześniej obtoczone w mące i jaku, z warzywami: marchewka, pietruszka, seler, cebula.
Śledzie na słodko - z rodzynkami, zeszkloną cebulą pokrojoną w półkrążki w sosie pomidorowo-miodowym. Śledzie w takiej formie smakują przez cały rok.
Smaczna, soczysta rybka, w mięciutkim cieście naleśnikowym. Do takiego smażenia najbardziej nadają się filety rybne. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu.
Pstrąg jest jedną z najsmaczniejszych ryb słodkowodnych i ma wiele zalet zdrowotnych. Pstrąg należy do ryb średnio tłustych, zawiera od 1 do 5% tłuszczu.
Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Smażone na głębokim oleju
Ryba panierowana w jajku i bułce, przykryta warzywami: marchewka, pietruszka, seler, cebula. Warzywa uduszone w zalewie octowej z dodatkiem oleju.