<

MARMOLADA Z JABŁEK

  • Porcje: 5
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 176 kcal
Drukuj

Pyszna marmolada, idealna do szarlotek, naleśników, bułeczek drożdżowych, na kanapki i wielu jeszcze innych... Tak przygotowaną marmoladę można przechowywać bardzo długo.

Składniki

Wykonanie

  1. Jabłka pokroić w plastry, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin.
  2. Po 12 godzinach, jabłka wraz z cukrem i powstałym sokiem, gotować na małym ogniu do momentu, aż się rozpadną (często mieszając).
  3. Gotową marmoladę, gorącą przekładamy do słoików. Nie pasteryzujemy.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap