Podałam przepis na sernik, przygotowany w tortownicy (nie każdy posiada taką formę). Ja zrobiłam w Lilianie i całkowicie pominęłam biszkopty. Cała porcja nie zmieści się do jednej formy, wyszła mi jeszcze mała salaterka.
Składniki
Wykonanie
Rozpuszczamy galaretki (każdą w 1 i 1/2 szklanki wody). Studzimy.
Tortownicę wykładamy biszkoptami. Ostudzoną galaretkę truskawkową mieszamy z jednym serkiem. Gdy zacznie tężeć dodajemy około 2/3 truskawek, pokrojonych w kostkę i wylewamy na biszkopty.
Wstawiamy do lodówki. Po stężeniu wykładamy warstwę biszkoptów. Zalewamy lekko stężałą galaretką brzoskwiniową, wymieszaną z serkiem i drobno pokrojonymi brzoskwiniami.
Po stężeniu układamy truskawki i zalewamy ostudzoną i lekko stężałą kolejną galaretką truskawkową.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.