<

Chłodnik truskawkowy z melisą

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 70 kcal
Drukuj

W upalny dzień taki chłodnik na słodko może zastąpić zupę, najlepiej smakuje schłodzony. Przepis pochodzi z książeczki KOHERSEN - mini przewodnik.

Składniki

Wykonanie

  1. Zmiksować blenderem lub innym robotem kuchennym liście melisy.
  2. Następnie dodać limonkę, truskawki, oczyszczoną z gniazda nasiennego papryczkę.
  3. Zmiksować na gładko, dodać mleko, kefir, miód, ocet balsamiczny.
  4. Przed podaniem odstawić na godzinę w chłodne miejsce

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap