Jeśli mamy mało czasu a chcemy przygotować coś słodkiego i smacznego to warto pomyśleć o waflach np. takich śmietankowych. Przepis mam od mojej bratanicy i chrześniaczki w jednej osobie - Edytki.
Składniki
Wykonanie
Margarynę z cukrem i śmietaną podgrzać w garnku do rozpuszczenia.
Odstawić do wystudzenia.
Dodać sypką śmietankę do kawy, zmiksować.
Gotową masą przekładać wafle.
Posmarowane wafle zostawić do zastygnięcia, można włożyć do lodówki na godzinę ( szybciej zastygną ).
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.