- Porcje: 14
- Czas przygotowania: 15
- Pieczenie: 20 min
- Kalorie: 224 kcal
Drukuj
Lubicie połączenie banana i czekolady, bo ja bardzo. Lubię piec muffiny, bo szybko się je robi i piecze. Nawet jeśli niezapowiedziani goście są już pod naszym domem, to wystarczy, że mamy czekoladę i banany i za chwilę babeczki lądują w piekarniku. Przepis pochodzi z książki "365 Obiadów" Marty Krawczyk.
Wykonanie
- Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę przesiać.
- Dodać cukier, masło oraz rozgniecione banany i dobrze wymieszać.
- W osobnym naczyniu rozkłócić jajka, miód oraz mleko i dodać je do wcześniej połączonej masy bananowej.
- Całość wymieszać, czekoladę drobno posiekać, dodać do masy i wymieszać.
- Formy do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto do 2/3 wysokości papilotek.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 20 minut.