<

Sałatka z salami

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 160 kcal
Drukuj

Lekka sałatka, przypadnie do gustu miłośnikom salami i oliwek. Ja do tych miłośników nie należę, ale sałatka bardzo mi smakowała. Oryginalny smak salami nadaje smaczku całości.

Składniki

Wykonanie

  1. Kapustę pekińską umyć i cienko pokroić.
  2. Ser i salami pokroić w słupki.
  3. Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki lub ósemki, w zależności od wielkości pomidora.
  4. Oliwki pokroić w krążki, a kukurydzę odcedzić z zalewy.
  5. W soku z cytryny i oleju rozrobić sos koperkowy, a następnie dodać do reszty składników.
  6. Wszystko delikatnie wymieszać i odstawić na 15 minut, aby sałatka się "przegryzła".

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap