- Porcje: 6
- Czas przygotowania: 20
- Pieczenie: 15 min
- Kalorie: 430 kcal
Drukuj
Smak tych ciasteczek może być za każdym razem inny, w zależności od tego jakie bakalie dołożycie. W moich ciasteczkach wylądowały: rodzynki, suszone śliwki i morele, słonecznik, nasiona chia. Ciasteczka są wprost idealne do zabrania na plażę, plac zabaw, czy inny letni wypad.
Wykonanie
- Wymieszać w misce płatki z mąką, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
- Posiekać razem z masłem, dodać jajko, dodać bakalie według uznania, wyrobić na jednolitą masę.
- Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczyć je.
- Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C.