Zachciało mi się wczoraj coś słodkiego, ale takiego małego na jeden kęs. Poszperałam w moich zapiskach i znalazłam przepis na takie oto kuleczki. Wyszło mi z tej porcji 28 kuleczek.
Składniki
Wykonanie
Herbatniki drobno pokruszyć. W niewielkim naczyniu podgrzać mleko z połamaną białą czekoladą i mieszać, aż do jej rozpuszczenia.
Do wystudzonej czekolady dodać serek homogenizowany, wiórki kokosowe, likier i pokruszone herbatniki.
Zagnieść ręcznie na jednolitą masę. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć je w rozpuszczonej czekoladzie, następnie w płatkach migdałowych i delikatnie docisnąć, aby płatki nie odpadały.
Wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc), żeby kuleczki dobrze zastygły.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.