<

CIASTKA Z KOKOSEM

  • Porcje: 85
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 450 kcal
Drukuj

Zostało mi kilka białek od ciasta drożdżowego, za mało na pieguska, żal wyrzucić, z pomocą przyszła mi Siostra Anastazja. Smaczne ciasteczka, proste w przygotowaniu, można wykrawać szklanką lub foremkami w dowolnych kształtach. U mnie foremki kwiatki i przez przypadek wyszły mi ciasteczka słoneczka.

Składniki

Wykonanie

  1. Ze wszystkich składników na ciasto, zarobić ciasto, schłodzić w lodówce (2-3 godz.)
  2. Białka ubić na sztywno, dodając cukier puder. Na końcu dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
  3. Ciasto rozwałkować i wykrawać krążki. Na wierzch każdego krążka nałożyć łyżeczkę masy kokosowej. Piec ok. 10 minut w temperaturze 190 stopni C.
  4. Ciastka w trakcie pieczenia pozostają białe, tylko kokos ma się lekko zarumienić.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap